Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

30 Ιουνίου, καθαρό Funk στην Αθήνα!

Θέατρο Βράχων "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ". Σάββατο 30 Ιουνίου. Τιμή εισιτηρίου 31.80 ευρώ (τα πρώτα εισιτήρια / περιορισμένος αριθμός) - 37.10 ευρώ (προπώληση), 40 ευρώ (ταμείο).

One Nation Under A Groove!

Το Σάββατο 30 Ιουνίου το αθηναϊκό κοινό θα ενωθεί κάτω από τους ρυθμούς του μεγάλου George Clinton και των P-Funk All Stars (Parliament - Funkadelic All Stars).

Αν ο αξέχαστος James Brown ήταν ο νονός της Soul, τότε ο Clinton δικαίως πρέπει να θεωρείται ως ο πατέρας της Funk. Υπήρξε ο εγκέφαλος πίσω από τα συγγενή σχήματα των Parliament και Funkadelic (από τα οποία πέρασαν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Bootsy Collins,ο Maceo Parker, o Bernie Worrel και πολλοί άλλοι σπουδαίοι), ανοίγοντας καινούργιους δρόμους για τη μαύρη μουσική αλλά και όχι μόνο.

Από το 1981 και μετά, έχει κυκλοφορήσει πολλούς solo δίσκους, συνεχίζοντας τις περιοδείες με τους P-Funk All Stars. Η επιδρατικότητα της δουλειάς του είναι τέτοια που έχει κερδίσει το σεβασμό μεγάλων συγχρόνων του, όπως ο Jimi Hendrix και οι Sly and the Family Stone, αλλά και τον θαυμασμό των νεώτερων. Είναι χαρακτηριστικό οτι οι Red Hot Chili Peppers του ζήτησαν να κάνει την παραγωγή στο album τους, "Freaky Styley", ενώ - μαζί με τον James Brown - πρέπει να είναι ο καλλιτέχνης από τον οποίο έχουν χρησιμοποιήσει τα περισσότερα samples οι νέες μπάντες.

Όπως προαναφέραμε, στη συναυλία της Αθήνας τον George Clinton θα συνοδεύουν οι P-Funk All Stars, ένα σχήμα που αποτελείται από περισσότερα από 20 άτομα (!!!!). Rhythm και lead κιθαρίστες, δύο μπασσίστες, τραγουδιστές, rappers και χορευτές, μαζί με τα απαραίτητα Keyboards και τα πνευστά συγκροτούν ένα σπάνιο θέαμα, προσφέροντας παράλληλα ένα τέτοιο ρυθμικό υπόβαθρο που πραγματικά είναι σχεδόν αδύνατο να μη χορέψεις.

Μια πολύ μεγάλη βραδιά, δεδομένου οτι ο μεγάλος αυτός μουσικός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παραμένοντας αδιάκοπα ενεργός εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε, οι, περίπου, τρεις ώρες που διαρκεί το απίστευτο show του αποδεικνύουν περίτρανα την ενεργητικότητα που τον διακρίνει στα 67 του χρόνια!

Οι πόρτες του Θεάτρου Βράχων, "Μελίνα Μερκούρη", έναν χώρο όμορφο και οικείο στο κοινό της Αθήνας, ο οποίος - αξίζει να σημειωθεί - διαθέτει και πολύ μεγάλο parking, θα ανοίξουν στις 20:00. Η συναυλία θα ξεκινήσει με την εμφάνιση special guests, το όνομα των οποίων θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.